Kennisbank

Double block image

In de kennisbank vind je informatie over alles rondom de groene garage en bandenspanning

Bekijk onze kennisbank

Filter voor snel zoeken op onderwerp

CO₂-uitstoot

Bandenspanning

/

CO₂-uitstoot

/

fijnstof

Neem bandenspanning mee in het klimaatbeleid en bespaar direct op CO₂-uitstoot. De maatregel om autobanden op spanning te brengen is in het Klimaatakkoord opgenomen als kostenefficiënte maatregel die veel CO₂-besparing met zich meebrengt.

Lees verder

Sustainable Development Goals

De Nederlandse CO₂-certificaten van De Groene Garage dragen bij aan 5 Sustainable Development Goals (SDG). Dit zijn duurzame ontwikkelingsdoelen die opgesteld zijn door de Verenigde Naties (VN) met als doel om in 2030 een duurzame wereld voor iedereen te bereiken, waarin niemand wordt buitengesloten.

Lees verder

Fijnstof

Bandenspanning

/

fijnstof

Stikstof (NOx) en fijnstof zijn grote veroorzakers van een slechte luchtkwaliteit en de oorzaak van smog, en ademhalingsproblemen.

Lees verder

Stikstof of perslucht

Bandenspanning

/

Verkeersveiligheid

/

stikstof

/

perslucht

Wat is beter voor de banden? Vullen met stikstof of perslucht? Een vraag die wij vaak krijgen.

Lees verder

verkeersveiligheid

Bandenpomp

/

Bandenspanning

/

Veiligheid

/

Veilig rijden

/

Verkeersveiligheid

Een goede bandenspanning is zeer belangrijk voor de wegligging en daarmee voor de veiligheid van auto's. Goed opgepompte banden verhogen de grip en verkorten de remweg. De Slimme Bandenpomp en de Mobiele Service helpen automobilisten niet alleen klimaatvriendelijker de weg op, maar verbeteren ook de verkeersveiligheid. Dit geldt ook voor mede-weggebruikers.

Lees verder

urgenda

Bandenspanning

/

CO₂-uitstoot

Urgenda heeft samen met ruim 700 organisaties het 40puntenplan ontwikkeld. In dit plan staan 40 maatregelen als een handreiking aan het kabinet. Deze maatregelen laten zien dat het kan om 25% CO₂ te reduceren voor eind 2020. Alle maatregelen samen zijn uiteindelijk goed voor een vermindering van 10 tot 15 megaton CO₂-eq.

Lees verder

Stichting Nationale Koolstofmarkt

Bandenpomp

/

CO₂-uitstoot

De Slimme Bandenpomp levert meer brandstofbesparing op bij gebruik dan alle gangbare luchtpompen. Deze klimaatwinst is onafhankelijk vastgesteld door het adviesbureau CE Delft. Per 1 maart 2022 heeft De Groene Garage het project gestart om 2.500 Slimme Bandenpompen in Nederland te plaatsen. Dit is onafhankelijk gevalideerd bij de Stichting Nationale Koolstofmarkt (SNK) voor vrijwillige CO₂-compensatie.

Lees verder

Onderzoek CE Delft

CE Delft

/

Bandenspanning

/

Slimme Bandenpomp

Autobanden oppompen gaat in de praktijk vaak niet goed! CE Delft heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar de werking van de gangbare luchtpompen bij tankstations.

Lees verder

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag?

Hiernaast kun je wellicht je antwoord vinden tussen onze veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op via 030-230 6910, stuur een e-mail via info@degroenegarage.org of vul het contactformulier op de contactpagina in.

Neem contact met ons op

Waarom is de Slimme Bandenpomp ontwikkeld?

Veel te vaak gebeurt het oppompen van banden niet correct. Uit onderzoek van CE Delft blijkt dat 79% van de gebruikers voor gebruik van de gangbare luchtpompen onderspanning heeft. Echter heeft 51% nog steeds onderspanning na het oppompen van de banden bij deze gangbare luchtpompen. Nog opvallender: 37% van de automobilisten rijdt weg met een lagere bandenspanning dan waarmee ze kwamen! Lees hier meer over de uitkomsten van het onderzoek.

Kan een Slimme Bandenpomp in een parkeergarage geplaatst worden?

Ja, dat kan. Als we een Slimme Bandenpomp binnen plaatsen (meestal een parkeergarage), wordt deze aangesloten op netstroom. De Slimme Bandenpomp werkt dan niet op zonne-energie.