CO₂-

Certificaten

Ondernemen met lucht voor het klimaat. Schone lucht natuurlijk, dat willen we toch allemaal! Wil jouw organisatie zonder CO₂-uitstoot ondernemen maar kun je (nog) niet alles reduceren? Compenseer dan vrijwillig je resterende CO₂-uitstoot bij De Groene Garage en neem verantwoordelijkheid. Lokaal en betrouwbaar. Wij hebben de CO₂-uitstootreductie van onze Slimme Bandenpomp nu formeel gecertificeerd en zijn een project gestart waarmee wij officieel erkende CO₂-certificaten ontvangen. Iedereen kan onze klimaatactie nu steunen door deze CO₂-certificaten te kopen. Als organisatie kun je nu, hier en permanent jouw resterende CO₂-uitstoot compenseren met de reductie van fossiele CO₂-uitstoot.

Introductieprijs: 25 euro per ton CO₂-reductie!

Uil

Door de verbeterde werking levert onze Slimme Bandenpomp meer brandstofbesparing op bij gebruik dan alle gangbare luchtpompen. Deze klimaatwinst is onafhankelijk aangetoond door het adviesbureau CE Delft en onafhankelijk vastgesteld door de Stichting Nationale Koolstofmarkt (SNK). Deze additionele brandstofbesparing is een permanente CO₂-uitstootreductie in de fossiele keten en wordt streng en onafhankelijk gecontroleerd.

Sustainable Development Goals

De Verenigde Naties hebben in 2025 de 17 Sustainable Development Goals vastgesteld om tegen 2030 een groenere, eerlijkere en betere wereld te bouwen. De Groene Garage draagt met de Nederlandse CO₂-certificaten aan zes SDG’s concreet bij. Naast de winst voor het klimaat, voorkomen wij vervuiling van het milieu en de zeeën met fijnstof van bandenslijpsel en stikstof. De verbeterde verkeersveiligheid zorg voor meer gezondheid en minder schade en ongelukken. De brandstofbesparing zorgt voor kostenreducties en minder afhankelijkheid van fossiele energie. Zo werken wij innovatief aan duurzame mobiliteit.

directe investering

Wanneer je een CO₂-certificaat van De Groene Garage koopt, doe je direct zaken met jouw project partner. Dat vermijdt handelaarskosten waardoor wij 100% van onze inkomsten kunnen investeren in de plaatsing van Slimme Bandenpompen en meer klimaatwinst. De opbrengst van ons project wordt onafhankelijk gecontroleerd door de SNK en de organisatie Control Union, die als verificator is aangesteld. Zo kun je betrouwbaar over ons project en jouw compensatie communiceren en je ontvangt een mooi aankoopcertificaat met de unieke registratienummers van jouw tonnen CO₂-emissiereductie.

Lokaal en zichtbaar

Door bij ons CO₂-certificaten te kopen, reduceer je fossiele CO₂-uitstoot in Nederland. De opbrengst gebruiken wij om meer Bandenpompen in Nederland te plaatsen en daarmee telkens meer CO₂-uitstoot te reduceren. Wij doen ook graag ons best om op een geschikte plek bij jouw bedrijf of in jouw gemeente een Slimme Bandenpomp te plaatsen. Zo kun je dus jouw compensatieproject altijd bezoeken en direct zelf je banden op spanning brengen. Ook dit levert weer CO₂-besparing op. Goed bezig!

dutchmarq

"Ik ben blij om op deze manier bij te dragen aan positieve klimaatactie! Met de aanschaf van deze certificaten ben ik de sponsor geworden van de Bandenpomp bij ons in Doorn!"

particulier

"Ik heb zelf uitgezocht en berekend hoeveel CO2 ik uitstoot met mijn reizen. Dat heb ik via De Groene Garage volledig gecompenseerd. Hiermee draag ik niet alleen bij aan minder klimaatschade, maar ook aan meer Bandenpompen in Nederland."

advocatenkantoor

"We hebben de geschatte uitstoot van ons gehele kantoor in 1x voor een heel jaar gecompenseerd. Super eenvoudig en goed geregeld."

Double block image

STICHTING Nationale Koolstofmarkt

De onafhankelijke Stichting Nationale Koolstofmarkt (SNK) is in 2019 opgericht en borgt de betrouwbare vaststelling en uitgifte van certificaten van CO₂-reductie- en koolstofvastleggingsprojecten in Nederland. De SNK is in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat opgezet met grote organisaties zoals Staatsbosbeheer, Vereniging Natuurmonumenten en bedrijven als Essent, Greenchoice en diverse CO₂-compensatie handelsbedrijven met als doel ook in Nederland betrouwbare CO₂-compensatie aan te bieden.

De Groene Garage voert sinds 1 maart 2022 formeel een gevalideerd project uit waarmee officieel erkende CO₂-certificaten verkregen worden.

Ontmoet onze klimaatpartners

Partner Logo: Urgenda

Urgenda is de organisatie voor innovatie en duurzaamheid die Nederland samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren sneller duurzaam wil maken. Ons project is onderdeel van het 54 Puntenplan.

Partner Logo: ANWB

Partner van het eerste uur en opening van de 1ste Slimme Bandenpomp bij het hoofdkantoor door toenmalig directeur Guido van Woerkom

Partner Logo: Milieu Centraal

Milieu Centraal geeft je onafhankelijke, praktische en betrouwbare informatie voor duurzame tips en adviezen. Zij raden het gebruik van de Slimme Bandenpomp aan.

Partner Logo: MVO Nederland

Als partner van MVO Nederland werken we met 2.000 bedrijven samen aan een duurzame economie.

Partner Logo: Stichting Nationale Koolstofmarkt

De Stichting Nationale Koolstofmarkt borgt de betrouwbare uitgifte van onze CO₂-certificaten voor directe klimaatactie en CO₂-compensatie in Nederland.