verkeersveiligheid

Bandenpomp

/

Bandenspanning

/

Veiligheid

/

Veilig rijden

/

Verkeersveiligheid

Een goede bandenspanning is zeer belangrijk voor de wegligging en daarmee voor de veiligheid van auto's. Goed opgepompte banden verhogen de grip en verkorten de remweg. De Slimme Bandenpomp en de Mobiele Service helpen automobilisten niet alleen klimaatvriendelijker de weg op, maar verbeteren ook de verkeersveiligheid. Dit geldt ook voor mede-weggebruikers.

Verbeter de verkeersveiligheid met de Slimme Bandenpomp

  • Slimme software ziet of de band lek is, waarschuwt de gebruiker dan direct in het beeldscherm en geeft advies. Bij 7% van de gebruikers is deze melding van toepassing.
  • Onderspanning is de oorzaak van 0,5% van alle auto-ongelukken (bron: SWOV). Ook zijn banden met onderspanning de oorzaak van klapbanden, zeker in combinatie met een beschadiging. Een tijdige en duidelijke waarschuwing van de Slimme Bandenpomp voorkomt ongelukken en klapbanden.
  • De Slimme Bandenpomp corrigeert de bandenspanning op verschillende factoren: opgewarmde banden, winterbanden en afwijkende bandenmaten. Deze correctie is de garantie voor goed opgepompte banden.
  • De Slimme Bandenpomp neemt de gebruiker stap voor stap mee in het goed oppompen van banden. Te vaak wordt het oppompen bij gangbare luchtpompen namelijk niet goed gedaan. Volgens onderzoek van CE Delft (2019) heeft 51% van de gebruikers nog steeds onderspanning na het oppompen van de banden. Sterker nog, slechts 1/3 lukt het om het probleem van onderspanning op te lossen.

Ilse

/

06/10/2023