Slimme

Bandenpomp

Help medewerkers, bezoekers of inwoners klimaatvriendelijker en schoner de weg op met de Slimme Bandenpomp. Onze Bandenpomp biedt automobilisten gemak bij het oppompen van autobanden. Een klein klusje met positieve impact op het klimaat.

Voordelen van

De slimme bandenpomp

minder CO₂-uitstoot

minder kosten

betere veiligheid

Minder fijnstof

Minder micro-plastics

Wil je deze voordelen ook snel realiseren? Kijk hieronder verder naar de mogelijkheden.

Waarom een Slimme Bandenpomp?

Het gebruik van de gangbare luchtpomp is een grote bron van rijden met onderspanning. Zonde, want dat is slecht voor de natuur en het klimaat! Onafhankelijk onderzoek van CE Delft bevestigt dat 51% van de automobilisten nog steeds onderspanning heeft na het oppompen van de banden bij de gangbare luchtpompen. Nog opvallender: 37% rijdt daar weg met een lagere bandenspanning dan waarmee ze kwamen! Automobilisten benaderden ons met vragen en klachten. Wij komen graag in actie voor de natuur en het klimaat, daarom hebben wij de Slimme Bandenpomp ontwikkeld. Deze plaatsen wij in heel Nederland zodat iedere automobilist goed de banden kan oppompen.

Hoe werkt het?

De Slimme Bandenpomp is niet alleen makkelijk in gebruik maar ook eenvoudig te plaatsen. Het enige wat er nodig is, is een veilig plekje in de zon. De Slimme Bandenpomp werkt namelijk volledig op zonne-energie. Dus het aanleggen van kabels en leidingen is niet nodig. Voor het plaatsen en onderhouden van de Slimme Bandenpomp vragen wij onze locatiepartners een vergoeding.

Wat zijn de mogelijkheden?

De honderden reeds geplaatste Slimme Bandenpomp staan op veel verschillende locaties. Denk hierbij aan: bouwmarkten, tuincentra, gemeentelijke winkelcentra, supermarkten, maar ook parkeerterreinen bij bedrijven. Kortom, ieder veilig plekje in de zon is geschikt. Mocht je geen zonnig plekje hebben, dan kunnen we de Bandenpomp ook geschikt maken voor netstroom.

Locaties

Op deze pagina staan de actuele locaties van onze Slimme Bandenpompen in Nederland. Klik op een Bandenpomp om de adresgegevens te zien. Wil je een Slimme Bandenpomp dichter bij jou in de buurt? Neem contact met ons op om samen verder aan een beter klimaat te werken.

Google Maps is loading

ONZE IMPACT

minder CO₂-uitstoot

Als je fietst met zachte banden, moet je harder trappen. Hetzelfde geldt voor een auto: met zachte banden, moet de motor harder werken. Dit zorgt voor onnodig brandstofverbruik en CO₂-uitstoot. Door de betere werking van de Slimme Bandenpomp rijd je vaker met de juiste en hogere bandenspanning weg.

Veiligheid

Met opgepompte banden is jouw remweg korter en de wegligging beter. En dat is natuurlijk prettig. Maar wist je dat de Slimme Bandenpomp ook een waarschuwing geeft als er vermoedelijk sprake is van een lekke band. Zo worden klapbanden en ongelukken tijdens het rijden voorkomen.

bewustwording

De gebruiker krijgt direct de resultaten in beeld die het oppompen oplevert. Naast de metingen, zijn dat de voorkomen CO₂-uitstoot, vermeden brandstofverbruik en de kostenbesparing. Dit is al snel 25 euro per keer gebruik. Winst voor het klimaat en je portemonnee.

Minder microplastics

Door een betere bandenspanning slijten je banden minder snel. Daarmee voorkom je afname van je profiel. Bandenslijpsel komt als fijnstof of (micro)plasticvervuiling in het milieu terecht, langs de kant van de weg, in het water en uiteindelijk in de zee. De Slimme Bandenpomp draagt bij aan de aanpak van de plasticsoep.

Schonere lucht

Na gebruik van de Slimme Bandenpomp hoeft de motor minder hard te werken waardoor er niet alleen minder CO₂ wordt uitgestoten, maar ook minder stikstof (NOx). Daarmee verbetert de luchtkwaliteit direct en lokaal. Schonere lucht is goed voor de gezondheid van iedereen en helpt mensen met luchtwegproblemen.

kostenbesparing

Rijden met goed opgepompte banden zorgt voor 2% tot 5% brandstofbesparing of vergroting van de actieradius. De voorkomen bandenslijtage levert langer gebruik van je banden op. Dit levert de automobilist een kostenbesparing op van 100 euro per jaar per auto. Bovendien worden maatschappelijke kosten van schade, ongelukken en slechte luchtkwaliteit voorkomen.

Klimaatwinst met goed opgepompte banden

Een slimme bandenpomp op jouw locatie?

Uil

Het plaatsen van een Slimme Bandenpomp is een concrete klimaatactie. Goed zichtbaar, snel te realiseren, voor alle automobilisten geschikt en met meetbare resultaten.