Automotive branche wordt steeds groener

De Groene Garage overhandigt CO₂-certificaat aan Hiltermann Lease. Hiltermann Lease heeft als eerste leasemaatschappij haar resterende CO₂- uitstoot vrijwillig gecompenseerd met Nederlandse CO₂-certificaten. Daarmee investeert zij in het klimaat.

Hiltermann Lease, bekend van operational en financial lease van auto’s en equipment, heeft op 10 juni als eerste partij in de automotive branche, haar resterende CO₂-uitstoot vrijwillig gecompenseerd met Nederlandse CO₂-certificaten van De Groene Garage.

Sinds 2023 brengt De Groene Garage officiële Nederlandse CO₂-certificaten op de markt. Hiltermann Lease kiest ervoor om na het berekenen van hun CO₂-footprint van 2023 de nog resterende CO₂-uitstoot te compenseren en hun verantwoordelijkheid te nemen voor het klimaat. Om Nederlandse CO₂- certificaten aan te kunnen bieden, heeft De Groene Garage een intensief certificeringstraject van drie jaar doorlopen met de Stichting Nationale Koolstofmarkt (SNK). Daarin is aangetoond dat de Slimme Bandenpompen die De Groene Garage levert, additionele CO₂-besparing opleveren ten opzichte van de gangbare luchtpompen zoals bij tankstations staan.

De Stichting Nationale Koolstofmarkt (SNK) is een onafhankelijk instituut dat met regels en toetsing waarborgt dat CO₂-emmissiereductie via Nederlandse projecten additioneel, controleerbaar en betrouwbaar is. De CO₂-certificaten die na controle aan projecten worden toegekend, kunnen door bedrijven en organisaties worden gebruikt om concrete klimaatactie te steunen of de resterende eigen CO₂-uitstoot netjes en betrouwbaar in Nederland te compenseren.

Rijden met een auto brengt helaas nog steeds CO₂-uitstoot en vervuiling met zich mee. Er is daarom veel aandacht voor vermindering van deze milieudruk, elektrische auto’s of alternatieve manieren van vervoer. Hiltermann Lease heeft hier veel aandacht voor en streeft ernaar om de auto’s die via hen de weg op gaan zo schoon mogelijk te laten rijden.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat ruim 60% van de auto’s met onderspanning rijdt en dat is door het extra brandstofgebruik slecht voor het klimaat en de portemonnee. Bij het kantoor van Hiltermann Lease pakken ze het probleem van het rijden met een te lage bandenspanning concreet aan door de inzet van de Slimme Bandenpomp. Alle medewerkers en bezoekers kunnen deze gratis gebruiken, wat tot veel besparingen en enthousiasme leidt. Jaarlijks berekent Hiltermann Lease de nog resterende CO₂-uitstoot van de organisatie en die wordt sinds dit jaar gecompenseerd met Nederlandse CO₂-certificaten. Hiltermann Lease en De Groene Garage zijn met elkaar in gesprek over verdere verduurzamingsmaatregelen bij hun vestigingen en om hun relaties te helpen vergroenen.

Rich text image

VLNR: Alice Tromp en Laurens Drogendijk van De Groene Garage en Hannah Witteveen en Michel Akerboom van Hiltermann Lease bij de overhandiging van het Nederlandse CO₂-certificaat.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laurens Drogendijk, directeur De Groene Garage M: 06 1660 2465 of E: laurens@degroenegarage.org

/

28/06/2024